Hvad Koster Det At Køre I Elbil?

21/07/2021 11:05
Billede: Pixabay

Der er efterhånden ingen tvivl om, at en elbil er godt for miljøet. Dog er der større tvivl blandt befolkningen om, hvor meget det egentlig koster at køre i bilen. Det siger sig selv, at der ikke er nogen udgifter til brændsel, men derimod udgifter til elektricitet.

Hvad koster det at køre i elbil? Selvom man ikke skal købe benzin eller diesel til sin elbil, så er der stadig omkostninger ved at køre i sin elbil. Tal fra FDM viser, at hvis man kører 20.000 kilometer om året i en mellemklassebil, så koster det godt og vel 3,02 kroner pr kilometer. De samme tal viser, at det er en smule dyrere at køre i en traditionel benzinbil.

De primære omkostninger ved elbiler er ting som en ladestander ved din bopæl, et abonnement til opladning og generelt opladning på farten. Alle disse ting har forskellige omkostninger, men også forskellige fordele og ulemper.

Nogle foretrækker at lade deres elbil derhjemme, hvilket især er fordelagtigt, hvis man primært kører kortere ture og for det meste når ud og hjem inden for samme opladning. Er man derimod ofte på lange ture, så kan det være en fordel af lade på farten, eksempelvis ved hjælp af et abonnement.

Flere indlæg

Hvordan oplades en elbil?

14/04/2023 12:04
Billede: Pixabay, Blomst

En elbil oplades ved hjælp af en ladestander, som du kan finde mange forskellige steder efterhånden i det ganske danske land.

Køber du en elbil igennem en bilforhandler, eksempelvis fra helt …

Hvor kan jeg lade min elbil?

21/03/2023 12:50
Billede: Pixabay, DavidRockDesign

Er du ved at løbe tør for strøm på din elbil, skal du måske på en længere køretur eller vil du fakisk bare gerne vide, hvor du kan lade den op? 

Så læs endelig videre. I den følgende tek…

Hvor kan jeg lade min elbil?

24/03/2022 11:26
Billede: Pixabay, geralt

Det er vist ikke til at tage fejl af, at elbilen er kommet for at blive og den har fået en kæmpe popularitet, som hele tiden er med stigende kurve. Selvfølgelig skal udbud og efterspørgsel passer o…

Hvor kan man lade elbil?

24/03/2022 09:02
Billede: Pixabay, paulbr75

Elbiler er en biltype, der er meget stigende i sin popularitet. Heldigvis så ladestationer og muligheder for at lade elbilen op også steget. Der dukker hele tiden flere og flere op og der er også i…

Hvor kan man lade elbil?

28/02/2022 09:15
Billede: Pixabay, Joenomias

Er du ved at løbe tør for strøm på din elbil, skal du måske på en længere køretur eller vil du fakisk bare gerne vide, hvor du kan lade den op? Så læs endelig videre. I den følgende tekst kommer je…

Hvilken elbil er bedst?

04/02/2022 10:47
Billede: Pixabay, Joenomias

Elbiler kommer mere og mere ind i samfundet og i ens personlige billede, når der skal kigges efter ny bil til hjemmet.

Men hvilken elbil er egentlig bedst eller hvilken en kan bedst betale si…